بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 80
کل بازدید : 54754
کل یادداشتها ها : 109
از دانشجویان پیرو خط امام(س) است و دبیر ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام. «فروز رجاییفر» که فارغالتحصیل مهندسی پلیمر از پلیتکنیک و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران و از دانشجویان فعال در جریان تسخیر سفارت آمریکا بوده است، همچنان پیرو خط امام خمینی(س) است و عقاید و آرای ایشان را الگوی خود میداند. این بار با دبیرکل استشهادیون و فرمانده شهادتطلبان ایران به گفتوگو نشستیم تا نظر ایشان را درباره حجاب بهویژه از منظر امام خمینی (س) بدانیم. بهانه اصلی این گفتوگو تابستان گرم و داغ شدن بحث «حجاب» در جامعه بود که میخوانیم:
باز هم تابستان گرمی فرا رسید و بحث حجاب داغ شد. معنای واقعی حجاب چیست؟
«حجاب» در معنای لغوی «پوشش»، ستر و حائل است که میتوان از دو جنبه ظاهری و باطنی به آن پرداخت. جنبه ظاهری، شامل پوشش هر شخص و نوع رفتار متناسب با آن است و جنبه باطنی آن همان لفظ «عفاف» است که همراه با پاکدامنی و رعایت موازین شرعی دررابطه با جنس مخالف برای هر شخص. حجاب برای محارم نیست، برای بیرون از خانواده و غیرمحارم است. متأسفانه همانطور که گفتید تا کنون با حجاب فصلی برخورد شده و اولویت فرهنگی در آموزش حجاب به شکل هدفمند و برنامهریزی شده در نظر گرفته نشده است که در طول زمان به اهداف آن نائل شویم و به همین دلیل دوباره اول هر تابستان این قصه تکرار میشود و زمستان با وجود سرما و لزوم استفاده از البسه گرم این موضوع کمرنگتر میشود و این نشان میدهد که بنیانهای فرهنگی برای حجاب تأسیس و ترویج نشده است.
تعریف حجاب در روزهای انقلاب و بهویژه در جوانیتان که شما هم از دانشجویان پیرو خط امام(س) بودید، چیست؟
جلسه نقد و بررسی آلبوم «سایه دوست» اثر دکتر عبدالحسین مختاباد عصر روز دوشنبه نوزدهم تیرماه در محل پرتال امام خمینی (س) و با حضور تعدادی از شخصیت های فرهنگی و علاقمندان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران، در ابتدای این جلسه رضا مهدوی، منتقد موسیقی طی سخنانی اظهار داشت: "از دوستان پرتال میخواهم که فتوای امام در مورد موسیقی را روی سایت خود قرار دهند. زیرا این فتوا در این زمینه بسیار راهگشا بوده است و حیف است که مورد توجه قرار نگیرد."
وی با بیان اینکه آلبوم «سایه دوست» مانند اندیشههای حضرت امام است که ابعاد مختلفی دارد و در مجموع یک مجموعه منسجم است، افزود: "در حالی برای همه چیز ما همایش و کنفرتنس داریم، چرا ما نباید برای چنین افراد اندیشمندی همچون آقای مختاباد کنگره و همایش نداشته باشیم."
این منتقد موسیقی در ادامه با بیان اینکه موسیقی زبان بدون واسطه و بدون مرزی است که میتواند امت واحده وعده داده شده توسط قرآن را محقق کند، تصریح کرد: اگر نتوانیم از طریق موسیقی فرهنگ اصیل خود را منتقل کنیم دیگرانی هستند که از این طریق بتوانند خود را مستولی کنند. مهدوی در ادامه گفت: "دوست بنده آقای مختاباد که با قطعه «تمنای وصال» جایگاهی پیدا میکند و با نسل جوان بعد از انقلاب ارتباط برقرار میکند، اعتقاد اصیلی به موسیقی سنتی دارد و این موسیقی را همواره در کنار یک شعر اصیل مورد استفاده قرار میدهد. ایشان با انتخاب درست شعر و موسیقی در این آلبوم، یک مجموعه خوبی را ایجاد کرده است."
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، جلسه نقد و بررسی آلبوم «سایه دوست» اثر دکتر عبدالحسین مختاباد روز دوشنبه نوزده تیرماه ساعت 16 در محل پرتال امام خمینی برگزار شد. این مراسم توسط پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران و پرتال امام خمینی برگزار گردید.
در این مراسم با اهدای یک نسخه نفیس از دیوان امام خمینی(س) و تندیس از دکتر عبدالحسین مختاباد تقدیر به عمل آمد وعبدالجبار کاکایی، افشین علا و رضا مهدویبه نقد و بررسی این اثر پرداختند.
دکتر عبدالحسین مختاباد، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر امام خمینی(س)، عبدالجبار کاکایی، افشین علا و رضا مهدوی عضو دفتر موسیقی حوزه هنری در این جلسه به سخنرانی پرداختند.
محمدعلی کیانی مدیرکل ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دکتر مصطفی مختاباد و ابوالحسن مختاباد و همسر عبدالحسین مختاباد خانم خواجگان نیز در این مراسم حضور داشتند.
اولین برنامه وابسته پرتال بود که برای به موقع رسیدن به آن عجله نداشتم چون از صبح زود حتی زودتر از سردبیر و مدیران و ... در ساختمان پرتال حاضر بودم و برنامه هم همان جا بود. از دیر آماده شدن بنرها و چینش دقیقه نودی صندلی ها و مصاحبه گرفته نشده با مختاباد و... که بگذریم و نادیده بگیریم از بد قولی میهمانانی که از یک هفته قبل دعوت شده بودند و روز برنامه به شکل کاملا غیر حرفه ای مارا به قول معروف قال گذاشتند نمی شود گذشت.
سهیل محمودی شاعر که از هفته پیش 3 مرتبه طور رسمی و غیر رسمی دعوت شده بود و هربار هم با آرزوی توفیق برای خودش آمدنش رو قطعی اعلام کرد، با علم بر اینکه مجری برنامه است روز برنامه به نقل از خودش در حوالی کرج یافت شد. ساعد باقری هم بعد از قول قطعی دادن به مدت 2 روز به طور عجیبی ناپدید شد و هربار هم که من با وی تماس می گرفتم که آلبوم را برایش ارسال کنم ، ایشان در کمال احترام جواب تلفن بنده را نمی داد. اما سعید بیابانکی در میان این سه نفر خیلی هوشمندانه تر مراتب تاسف خودش را از عدم حضورش دربرنامه به سمع و بصر ما رساند. سمع برای صحبت تلفنی و بصر هم برای دیدن جای خالی ایشان که هرچند خالی نماند با میهمانان بلند پایه تر فاضل تری پر شد.
ادبیات انقلاب یا شعر انقلاب با توجه به سیر تکاملی که از اوایل دهه چهل و دهه 50 آغاز کرد و در سال های پس از انقلاب به اوج خودش رسید و با توجه به استقبال گسترده ی مردم در حال و هوای آن سال ها و بعد پاسداشت شاعران بزرگ انقلابی در سال های بعد انقلاب از آن باعث شد که امروز ما آن را به عنوان یک مضمون کاملا مستقل در ابیات تاریخی ایران تحت عنوان ادبیات انقلاب یا شعر انقلاب بشناسیم و برای آن تعریف مشخص داشته باشیم. شعر انقلاب از آغاز تاکنون چهره های شاخص بسیاری به خود دیده. چهره هایی که بعضأ با جریان شعر انقلاب تبدیل به شاخص ادبیاتی ایران شدند یا چهره هایی که منتسب به جریان فکری دیگری بودند اما در ادبیات و شعر انقلاب نیز دستی داشتند و دارند. شعر انقلاب مانند هر حوزه ادبی دیگری با فراز و نشیب های فراوانی همراه بوده. شعر انقلابی همواره یک سبک اعتراضی در قالب ادبیات و بعضا توام با لحن حماسی در خطاب کردن مخاطبش می باشد. این سبک در شعر مختص انقلاب اسلامی ایران نمی باشد و در ادبیات جهان و حتی ادبیات قبل از انقلاب ایران هم وجود داشته اما در دوران انقلاب اسلامی با توجه به نقطه عطفی که مردم به آن رسیده بودند این اندیشه ادبی بیش از پیش شکوفا شد و دامنه ی گسترده ای از ادبیات معاصر ایران را از آن سال ها تا کنون در بر گرفته است. اکثر چهره های شاخص ادبی ما در قرن معاصر به نوعی منتسب به این جریان فکری ادبی هستند از جمله مرحوم حسن حسینی،نصرالله مردانی،قیصر امین پور و... . اما در سال های اخیر این اتفاق ادبی با توجه به اقبال کم نسل جدید بر این نوع سبک از سوی مسئولین هم مورد کم لطفی قرار گرفت و تلاشی که برای پاسداشت این ارزش ها صورت باید می گرفت کم بود. ما در پرتال امام خمینی سعی بر این داشته ایم که با معرفی شاخص های شعر انقلاب از طریق گفتگو با بازمانده های این جریان ادبی و معرفی شخصیت های ماندگار شعر انقلاب چه آنا که سفر کرده اند و چه آنان که باز مانده اند حرکتی را در راستای زنده نگه داشتن فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی داشته باشیم که در بخش های مختلف به معرفی چهره های گوناگون انقلابی می پردازیم.